Voorbeelden

Deel je ervaringen.

Je bent nu hier: MBO SXiLLs - Voorbeelden

Voorbeelden

Heb jij en waardevolle tip of uitspraak voor ons: info@snelleren.nl

Joost
Accountmanager projectinrichting
Ik wilde graag een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarom ben ik na mbo detailhandel doorgegaan met hbo Small Business. Het grote verschil zit hem in de vrijheid en verantwoording voor je eigen leren, daar moet je wel mee om kunnen gaan. De meesten gaan op hun snufferd met de taalvakken, dat kan je opbreken, dus spijker jezelf daarop bij!
 
Menno
Student Small Business
Ik had me niet genoeg verdiept in wat de studie Vastgoed en Makelaardij inhield. Dat viel het eerste jaar zo tegen, dat ik besloot te stoppen. Dat zou me geen tweede keer overkomen. Voor Small Business heb ik me veel meer verdiept in de inhoud, studenten gesproken en een gesprek aangevraagd met een docent. Dat kan ik iedereen aanraden: zo krijg je veel beter zicht op het wat en hoe en verlies je geen jaar!
 
Merel
Hoofd afdeling Brood en Vleeswaren
Na mbo detailhandel had ik geen zin om nog 4 jaar fulltime naar school te gaan. Daarom ging ik werken en deed de cursus Nima A erbij. Nu heb ik spijt dat ik niet ben doorgegaan. Met hbo zou ik veel meer kans op werk hebben.
 
Steyn
Student Werktuigbouwkunde
Doet een verkorte route mbo en hbo in 7 jaar. Op het ROC volgde ik al extra lessen wiskunde en natuurkunde. Wat je in het hbo nodig hebt is een goede motivatie. Je moet echt weten waar je het voor doet, anders kom je niet door die stapel huiswerk heen. Het grootste verschil tussen mbo en hbo is de hoeveelheid lesstof en het hogere tempo.